[recept] Gemarineerde soja-eieren 


voor 6 personen
6 middelgrote eieren

voor de marinade
240 ml sojasaus light
2 eetl. rijstazijn
3 eetl. mirin (of meng 1 eetl. suiker met 2 eetl. water)

voor de topping
2 eetl. sriracha mayonaise
20 gram knabbelspek of gefrituurde uitjes
1 lente-ui of bieslook, in dunne ringen
1/4 komkommer, julienne 
geroosterde witte sesamzaadjes

Breng een pan met water aan de kook. Voeg een scheutje azijn toe, zodat de eieren makkelijker te pellen zijn. Kook de eieren voor 6 tot 7 minuten. Spoel ze af met koud water en pel de eieren.

Meng de marinade in een kom en voeg de gepelde eieren er aan toe. Dek het goed af en zet het voor minimaal 1 dag in de koelkast.

Halveer de eieren en kruimel de knabbelspek.

Dien de halve eieren op een bord en garneer het met de toppings.