[recept] Đồ chua - Ingelegde groenten


Voor +/- 400 gram
1 winterpeen (+/- 250 gram)
400 gram daikon
zout
1/2 theel. vloeibare zoetstof
4 eetl. witte natuurazijn

Schil de winterpeen en daikon en snijd het in dunne repen of gebruik een julienne snijder. 

Leg de gesneden wortel en daikon in een schaal en bestrooi het met 1 eetlepel  zout. Zorg ervoor dat alle repen goed bedekt zijn met het zout. Laat 15 minuten staan. Spoel de reepjes grondig af met water en knijp er voorzichtig al het vocht eruit. Proef of het nog zoutig is, spoel anders nog een keer. 

Besprenkel de wortel en daikon met een snufje zout,  zoetstof en natuurazijn. Meng alles goed en proef of je nog wat zuur of zoet mist, pas aan jouw smaak. 

Je kunt deze ingelegde groenten direct serveren, maar laat ze liever nog een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. 

Tip - Als je geen daikon kunt vinden, dan is koolrabi of knolraap een goede vervanger.
Fotografie Mathilde Nai